Frågor och svar

 

Vad är skillnaden på must och juice?

Svar: Must är ren råsaft av frukt eller bär utan några som helst tillsatser och som förhindrats att jäsa genom pastörisering.

Skillnaden mellan must och juice är inte längre lika stor då det idag inte är tillåtet att använda socker i juice. Dock får man fortfarande använda "vattenfri citronsyra" för att reglera den sura smaken i juice. Man får också t.ex. koncentrera juice och sedan åter tillsätta vatten och blanda i fruktpuré.

För oss känns must som en naturligare dryck. Vår must är 100% äpplen som vi pressar och pastöriserar. Det tycker vi räcker bra!

Varför tillverkar ni grumlig must och inte klar?

Svar: Vi behåller mycket av fruktfibrerna i den färdiga musten av två orsaker: dels finns en stor del av äpplets nyttiga antioxidanter i dessa, dels får vi en fylligare och smakrikare dryck. Eftersom fibrerna med tiden sjunker ner till botten är det viktigt att skaka om flaskan innan man öppnar den.

Vad innebär det att en produkt har Svenskt Sigill?

Svar: Svenskt Sigill är ett kvalitetsmärke som garanterar att varan som bär märket har producerats på svenska kontrollerade odlingar. Denna kontroll sker genom ett fristående företag och innebär bland annat höga krav på säkra livsmedel och miljöansvar.

Vad är ett ULO-lager?

Svar: ULO-lager betyder ultra low oxygen och innebär att frukten förvaras i ett kyligt rum där syrehalten är lägre än i vanlig luft vilket gör att fruktens mognadsprocess naturligt stannar av.

Var kan jag köpa era produkter?

Svar: Våra produkter finns spridda framförallt i södra Sverige men även i övriga landet. Gårdsbutiker, fiskrökerier, ost och delikatessbutiker, dagligvaruhandeln, konferens- och spa-anläggningar, hotell m.m. tillhör alla våra kunder. För närmare uppgift om var just du kan köpa vår must var vänlig kontakta huvudkontoret.